Gebelikte Romatoid Artrit Nedir?

Romatoid artritin en sık 35–40 yaşlar arası görüldüğü için doğurganlık çağında en sık görülen otoimmün hastalıklardandır. Hastalık el bileği ve el eklemleri gibi küçük eklemlerde görülür. Eklem ağrısı ve küçük eklemlerde şişme en tipik belirtileridir.

Gebelikte Romatoid Artrit Nasıl İlerler?

Romatoid artritli hastalarda gebelikle ilgili genel kanı, bu hastaların gebeliği iyi tolere ettikleri yönündedir. Gerçekten de gebelik sürecinde hastalık aktivitesi özellikle 2. trimesterdan sonra bir çok gebede baskılanmakta ve ilaç ihtiyacı azalmaktadır.Ancak doğumdan sonra tekrar artar.

Romatoid Artrit Düşük Riskini Arttırır Mı?

Romatoid artrit düşük riskini arttırmaz, gelişme geriliği gibi Sistemik lupus hastalığında sık görülen problemler genelde görülmez.

Gebelikte RA (Romatoid Artrit) Tedavisi Nasıl Yapılır?

Romatoid artritli hastalarda öncelikle hamile kalmadan önce hastalığın kontrol altında olması ve kullandığı ilaçların fetüse zarar vermeyen türde olduğuna emin olmaları gerekir.Hamile kalmak isteyen kadınlar hamilelikten en az 3-6 ay öncesinde kontrole gitmiş olmalıdırlar.Gebelik süresince fetüse zarar vermeyen ilaçlar kullanılabilir ve hastalığın seyrine göre doz azaltılabilir.

Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam